Hogyan válasszunk megfelelő síszemüveget?

Ahogy a napszemüvegeknél a síszemüvegknél is fontos a gondosan megválasztott modell. Lévén, hogy egy technikai sport kiegészítőről beszélünk, a tökéletes fazon (jól illeszkedik a bukósisak alá) kiválasztása mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a különböző lencse típusokat. A megfelelő kiválasztásánál elsősorban ne a kinézet alapján döntsünk! A síruhánkhoz színben legjobban passzoló lencse színt lehet, hogy sokszor nem fogjuk tudni megfelelően kihasználni.

Az alábbi ábrán összefoglaltuk melyik lencse milyen fény és időjárási viszonyokhoz ajánlott.

Mit jelent a fényáteresztő képesség (VLT)?

A VLT (látható fény áteresztés) érték azt a napfénymennyiséget jelenti, amelyet az adott lencse átenged. Erős napsütéses napokon alacsony VLT-értékű lencse ajánlott, ezek a lencsék általában sötétebbek, így több fényt képesek kizárni, gyakran tükrös bevonattal látják el őket. Havas és ködös napokon, amikor a fényviszonyok gyengék, a magasabb százalékos lencsék nyújtanak jobb látásélményt.

A különböző időjárási viszonyokhoz az alábbi lencsekategóriák ajánlottak:

Napfényes időjárás - S3

Az erős sötétítés maximális becsillanás-védelmet biztosít, így látása extrém napfény mellett is tökéletes marad.

Felhős időjárás - S2*

Tökéletes látást biztosít napos és felhős időjárásnál egyaránt, és kiválóan teljesít, amikor a délutáni árnyékok elkezdenek megjelenni a lejtőn.

Havazás és köd - S1

Kristálytiszta látást biztosít akkor is, ha a lejtő nem kellőképpen látható. Erős hóesésben, ködös időben és napnyugta idején való síeléshez ajánlott.

* A leggyakrabban vásárolt lencsetípus, amely különféle fényviszonyokhoz alkalmas. Első síszemüveg vásárlásakor javasoljuk ebből a kategóriából történő választást.

Üzletünkben igyekszünk a legtöbb modellből készleten tartani 1-2 típust, hogy a megfelelő forma megválasztását elősegítsük. Felpróbálásukhoz mindenképp ajánljuk, hogy hozd magaddal a bukósisakod. A teljes síszemüveg kínálatot itt találod.

Az Oakley PRIZM lencsetechnológiáról bővebben itt olvashatsz.

Szerző: Ejatekok.hu admin

0 Hozzászólás

Hozzászólás (0)

 

Üzleteink!

Üzleteink!

exin.hu - XIII. ker. Budapest, Visegrádi utca 39.

» Fedezd fel az áruházainkat!

Kapcsolat